În data de 15 februarie 2021 Compania de Apă Someș S.A. lansează oficial ediția 2021 la nivel național  a “Concursului Internațional De Premii Pentru Tineret – Apa Pe Care O Vrem”, organizat la nivel internațional de către  Reţeaua Globală a Muzeelor de Apă (WAMU-NET).

După finalizarea cu succes a primei ediții a concursului din 2020, în cadrul căreia o elevă din județul Cluj a primit o mențiune specială, ediția din 2021 va avea ca temă ”Îndrăgita mea moștenire a apei și Obiectivul de dezvoltare Durabilă nr. 6 – Apa pentru toți” (ale Agendei 2030 a Națiunilor Unite).

          Compania de Apă Someș S.A. organizează acest concurs la nivel național în cadrul Programului educațional pe probleme de protecția surselor de apă și a mediului, având ”cartierul general” la Muzeul Apei ”Leonida Truță”,  în scopul  încurajări creației artistice a copiilor și tinerilor în vederea educării și conștientizării la nivel global a valorilor fundamentale ale moștenirii apei pentru un viitor mai durabil.

          Ediția națională a concursului va implica și în acest an copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-12 și 13-18 ani și se va derula în perioada februarie-mai 2021.

Compania de Apă Someş S.A. va asigura jurizarea candidaturilor naționale și va selecta maxim 6 creații artistice care vor fi transmise Rețelei Globale a Muzeelor pentru jurizarea finală a tuturor candidaturilor depuse de fiecare Muzeu al Apei, membru WAMU-NET care s-a înscris în această inițiativă și care va desemna câștigătorii finali la nivel internațional.

Termenul limită pentru înscrierea tuturor lucrărilor va fi 31 martie 2021.

Kit-ul de concurs care conține Cererea de propuneri și Formularul de înregistrare vor putea fi descărcate începând cu data de 15 februarie 2021 de pe pagina de web a Companiei de Apă Someș S.A. – www.casomes.ro

Cerere de propuneri

Formular inregistrare