În vederea îmbunătățirii continue a calității apei potabile furnizate, Compania de Apă Someș S.A. a derulat și finalizat de curând investiția de realizare a 15 noi stații de reclorinare în județele Cluj și Sălaj.

Investiția cu o valoare totală de 4.618.324,55 lei cu TVA s-a derulat în cadrul programului Companiei de Apă Someș S.A. cu finanțare din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare) constituit în principal din redevența și impozitul pe profit ale Consiliului Județean Cluj.

Lucrările au constat în instalarea a 15 stații de reclorinare în localitățile: Huedin, Gherla, Lujerdiu, Luna de Jos, Dângău Mare, Geaca, Hășdate din județul Cluj, respectiv Sălățig, Verveghiu, Carastelec, Sărmășag, Lazuri, Gâlgău, Dioșd, Ratin din județul Sălaj.

Stațiile de clorinare/reclorinare au rolul de a contribui la menținerea potabilității apei distribuite, conform normelor legale, în cazul unor rețele regionale lungi, contribuind astfel la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță a alimentării cu apă. 

Biroul Relații Publice și Mass-Media