În data de 10 ianuarie 2022 Compania de Apă Someș S.A. cu sprijinul Consiliului Județean Cluj lansează oficial ediția 2022 la nivel regional  a “Concursului Internațional De Premii Pentru Tineret – Apa Pe Care O Vrem”, organizat la nivel internațional de către  Reţeaua Globală a Muzeelor de Apă (WAMU-NET).

După finalizarea cu succes a primelor două ediții ale concursului din 2020 și 2021, ediția din 2022 va avea ca scop explorarea moștenirilor noastre cu multiple fațete ale apei (atât naturale, cât și culturale, tangibile și intangibile) din perspectiva tinerilor pentru a construi un viitor mai durabil.

Compania de Apă Someș S.A. organizează acest concurs la nivel regional în cadrul Programului educațional pe probleme de protecția surselor de apă și a mediului, având ”cartierul general” la Muzeul Apei ”Leonida Truță”,  în scopul încurajării creației artistice a copiilor și tinerilor în vederea educării și conștientizării la nivel global a valorilor fundamentale ale moștenirii apei pentru un viitor mai durabil.

Ediția regională a concursului va implica și în acest an copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-12 și 13-18 ani și se va derula în perioada ianuarie-aprilie 2022.

Compania de Apă Someş S.A. va asigura jurizarea candidaturilor naționale și va selecta maxim 6 creații artistice care vor fi transmise Rețelei Globale a Muzeelor pentru jurizarea finală a tuturor candidaturilor depuse de fiecare Muzeu al Apei, membru WAMU-NET care s-a înscris în această inițiativă și care va desemna câștigătorii finali la nivel internațional.

Termenul limită pentru înscrierea tuturor lucrărilor va fi 1 aprilie 2022. Kit-ul de concurs care conține Cererea de propuneri și Formularul de înregistrare vor putea fi descărcate începând cu data de 15 ianuarie 2022 de pe pagina de web a Companiei de Apă Someș S.A. – www.casomes.ro

Biroul Relații Publice și mass-media