Intretinerea sistemului public de canalizare din intreaga arie deservita de Companie in judetele Cluj si Salaj a devenit deosebit de dificila datorita efectelor servetelelor de hartie, in particular a servetelelor de hartie nedegradabile in apa.

Aceste servetele, deseori achizitionate in locul hartiei igienice, aruncate in toaleta din gospodarie, ajung in sistemul de canalizare, se surfileaza (se impletesc intre ele) si blocheaza functionarea sau duc la avarierea statiilor de pompare ape uzate.

Pompele de ape uzate prevazute cu tocator nu fac fata acestor servetele iar instalarea unor gratare inainte de intrarea in sistemul public de canalizare face ca acestea sa se colmateze rapid si sa duca la refularea canalizarii spre utilizatori.

Primii care simt efectele acestor servetele asupra componentelor sistemului de preluare a apelor uzate sunt chiar utilizatorii, urmare a refularii canalizarii.

Pe langa neplacerile cauzate de refularea dejectiilor care in sine genereaza disconfort si chiar amenintare la adresa sanatatii publice, in perioada de iarna se pot produce chiar accidente prin inghetarea deversarilor la suprafata drumurilor publice de-a lungul carora sunt de regula asezate conductele de canalizare.

Compania noastra va interveni de fiecare data cand se constata disfunctionalitati ale sistemului de canalizare, dar tinand cont de faptul ca primii afectati de acestea sunteti Dumneavoastra, facem un nou apel prin care va rugam sa limitati sau sa eliminati complet utilizarea in gospodarie a servetelelor de hartie, in particular a celor nedegradabile (insolubile) in apa.

Conducerea Companiei de Apa SOMES SA