În data de 16 Ianuarie 2023, Compania de Apă Someș S.A. lansează oficial ediția 2023 la nivel național a “Concursului Internațional De Premii Pentru Tineret – Apa Pe Care O Vrem”, organizat la nivel internațional de către Reţeaua Globală a Muzeelor de Apă (WAMU-NET).

WAMU-NET organizează cu sprijinul UNESCO, începând cu anul 2020, un concurs de creație pentru copii și tineri cu scopul de a pune în valoare sensibilitatea artistică a tinerilor legată de varietatea infinită a temei Apei și a problemelor cu care aceasta se confruntă în zilele noastre.

Compania de Apă Someș S.A. organizează acest concurs la nivel național în cadrul Programului educațional pe probleme de protecția surselor de apă și a mediului, având ”cartierul general” la Muzeul Apei ”Leonida Truță”, în scopul încurajării creației artistice a copiilor și tinerilor în vederea educării și conștientizării la nivel global a valorilor fundamentale ale moștenirii apei pentru un viitor mai durabil.

Compania de Apă Someș prin Muzeul Apei ”Leonida Truță”, în calitate de co-inițiator și membru fondator al WAMU-NET, a organizat începând cu prima ediție preselecția la nivel național.

         Ediția națională a concursului 2023 va implica și în acest an copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-12 ani și 13-18 ani și se va derula în perioada ianuarie-aprilie 2023.

Compania de Apă Someş S.A. va asigura jurizarea candidaturilor naționale și va selecta maxim 6 creații artistice care vor fi transmise Rețelei Globale a Muzeelor pentru jurizarea finală a tuturor candidaturilor depuse de fiecare Muzeu al Apei membru WAMU-NET care s-a înscris în această inițiativă și care va desemna câștigătorii finali la nivel internațional.

Termenul limită pentru înscrierea tuturor lucrărilor va fi 24 aprilie 2023.

Kit-ul de concurs care conține Cererea de propuneri și Formularul de înregistrare vor putea fi descărcate începând cu data de 16 Ianuarie 2023, de pe pagina de web a Companiei de Apă Someș S.A. – www.casomes.ro .

BIROU RELAȚII PUBLICE ȘI MASS-MEDIA