C.A.S.S.A. Verde

Compania de Apa SOMES SA – CASSA – este azi producator major de Energie Verde, reflexie a preocuparii societatii pentru protectia mediului inconjurator si dezvoltare durabila, prin trei categorii principale de activitati:

casa_verde01

Producerea de biogaz

din fermentatia metanica a namolurilor din Statia de Epurare Cluj prin cogenerare si convertirea acestuia in energie electrica si termica. Energia electrica produsa reprezinta cca. 45 % din consumul lunar al staţiei de epurare.

foto-producere-biogaz350

casa_verde02

Utilizarea panourilor solare

pentru alimentarea transmisiilor automate de date in principal de la rezervoarele din mediul rural la Dispeceratul Companiei.

foto-panouri-solare350

casa_verde03

Producerea de energie electrica

prin microhidrocentrala aferente captarii de apa bruta Tarnita, capabila sa produca cca. 10.000 MWh/an, Compania de Apa SOMES intrand astfel pe piata Certificatelor Verzi.foto-producere-energie-microhidrocentrala350

Certificatul Verde este un document care atesta o cantitate de 1 MWh de energie electrica produs din surse regenerabile de energie. In Romania functioneaza un sistem de cote obligatorii, care este un mecanism de promovare a producerii de energie electrica din surse regenerabile, prin achizitia de catre furnizori a unor cote obligatorii de energie electrica produsa din aceste surse în vederea vânzarii catre consumatorii deserviti. Aflati mai multe despre piata certificatelor verzi la adresa.