Merite si distinctii

Merite si distinctiiCa o recunosatere a meritelor societatii in managementul, atragerea si implementarea investitiilor de mediu, Compania de Apa SOMES a primit o serie de distinctii, unele prestigioase, de la diferite foruri.

Încă un prestigios premiu internațional  primit de Compania de Apă Someș S.A. Marți 15 Decembrie 2020, Adunarea  Afacerilor din Europa – Europe Business Assembly EBA, a acordat Companiei de Apă Someș S.A. prestigiosul Premiu European pentru Calitate, în categoria Calitate Europeană, cu ocazia unei ceremonii online la care a participat și Directorul General al Companiei, dr.ing. Călin Vasile Neamțu. Premiul European pentru Calitate onorează calitatea înaltă a producției/serviciilor și aspirația de a îndeplini standardele europene și internaționale de calitate.

 

Compania de Apă SOMEŞ primeşte încă un prestigios premiu internaţional pentru Calitate Luni 9 Decembrie 2019 la Viena, Societatea Europeană pentru Cercetare în Calitate (ESQR – European Society for Quality Research) a decernat Companiei de Apă SOMEŞ S.A. prestigiosul Premiu Internaţional Diamant pentru Excelenţă în Calitate 2019 în cadrul unei gale la care au participat 41 de companii din 34 de tări ale lumii. Premiul a fost primit de directorul general al Companiei de Apă Someş S.A, dr.ing. Călin Vasile Neamţu, care în discursul său de mulţumire a spus că este onorat să îl primească în numele întregului personal al Companiei, fără de al cărui efort această distincţie nu ar fi fost posibilă.

Proiectul atras si implementat de Compania de Apa SOMES SA in cadrul etapei I a POS Mediu a castigat ieri, Marti 27 Noiembrie 2012, Marele Trofeu al categoriei “Mediu” la editia a IV-a a Galei Multiplicatorilor de Valori Europene Transilvania Nord organizata de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest in cadrul Zilelor Regio.

In Iulie 2013, Clubul Global Trade Leaders (GTL) de la Madrid, Spania, a selectat Compania de Apa SOMES pentru Premiul international pentru excelenta in afaceri.


Diploma de excelenta si Locul I la capitolul „Industrie, categoria „Întreprinderi mari – foarte mari” la editiile 2005, 2006, 2009, 2012 a Topului Firmelor Membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.


Conform studiului Econtext de la inceputul anului 2012, Judetul Cluj este pe locul I pe tara la rata populatiei conectata la canalizare, cu un procent de 89,90%, fata de media nationala de 51,44%.


In octombrie 2016, Companiei de apa “Somes” i-a fost acordata distinctia “Cea mai buna intreprindere”de catre European Business Assembly. Acest premiu a fost infiintat pentru a prezenta polilor de afaceri din Europa, cele mai bune companii regionale.


Ca o recunoastere a performantelor si investitiilor realizate – in principal din fonduri atrase de la UE pentru modernizarea si extinderea infrastructurii – la 22 Aprilie 2010, Companiei de Apa SOMES i s-a decernat de catre Facultatea de Business a UBB, “Premiul Business pentru Investitii facute si atragerea de fonduri europene”.


Premiul si placheta Asociatiei Romane a Apei “pentru operatorul cu cea mai mare valoare absorbita in POS Mediu”


Diploma de Excelenta a Asociatiei Romane a Apei pentru realizarile deosebite in indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta


Conform rezultatelor publicate în 2008 ale Anchetei Structurale AS – 2007 realizate de către INS în baza cerinţelor Regulamentului Comisiei Europene, Euratom 58/97 şi a Programului Cercetărilor Statistice, dintre cele 223 de societăţi având ca activitate “Captarea, tratarea şi distribuţia apei” – cod CAEN 4100- Compania de Apă SOMEŞ se situează pe locul 3 (la nivel naţional) în funcţie de cifra de afaceri realizată (fără TVA) şi numărul mediu de salariaţi.