Merite si distinctii

Merite si distinctiiCa o recunosatere a meritelor societatii in managementul, atragerea si implementarea investitiilor de mediu, Compania de Apa SOMES a primit o serie de distinctii, unele prestigioase, de la diferite foruri.

Proiectul atras si implementat de Compania de Apa SOMES SA in cadrul etapei I a POS Mediu a castigat ieri, Marti 27 Noiembrie 2012, Marele Trofeu al categoriei “Mediu” la editia a IV-a a Galei Multiplicatorilor de Valori Europene Transilvania Nord organizata de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest in cadrul Zilelor Regio.

In Iulie 2013, Clubul Global Trade Leaders (GTL) de la Madrid, Spania, a selectat Compania de Apa SOMES pentru Premiul international pentru excelenta in afaceri.


Diploma de excelenta si Locul I la capitolul „Industrie, categoria „Întreprinderi mari – foarte mari” la editiile 2005, 2006, 2009, 2012 a Topului Firmelor Membre ale Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj.


Conform studiului Econtext de la inceputul anului 2012, Judetul Cluj este pe locul I pe tara la rata populatiei conectata la canalizare, cu un procent de 89,90%, fata de media nationala de 51,44%.


La data de 1 Octombrie 2010, Companiei de Apă SOMES S.A. i-au fost înmanate Certificatele atestând oficial extinderea implementării Sistemului integrat de calitate pentru Management, Mediu şi Sănătate şi Securitate Ocupaţională conform SR EN ISO 9001: 2001, SR EN ISO 14001: 2005 si SR OHSAS18001/2008


Ca o recunoastere a performantelor si investitiilor realizate – in principal din fonduri atrase de la UE pentru modernizarea si extinderea infrastructurii – la 22 Aprilie 2010, Companiei de Apa SOMES i s-a decernat de catre Facultatea de Business a UBB, “Premiul Business pentru Investitii facute si atragerea de fonduri europene”.


Premiul si placheta Asociatiei Romane a Apei “pentru operatorul cu cea mai mare valoare absorbita in POS Mediu”


Diploma de Excelenta a Asociatiei Romane a Apei pentru realizarile deosebite in indeplinirea obiectivelor si criteriilor de performanta


Conform rezultatelor publicate în 2008 ale Anchetei Structurale AS – 2007 realizate de către INS în baza cerinţelor Regulamentului Comisiei Europene, Euratom 58/97 şi a Programului Cercetărilor Statistice, dintre cele 223 de societăţi având ca activitate “Captarea, tratarea şi distribuţia apei” – cod CAEN 4100- Compania de Apă SOMEŞ se situează pe locul 3 (la nivel naţional) în funcţie de cifra de afaceri realizată (fără TVA) şi numărul mediu de salariaţi.